Rahasia Keuangan Pribadi Kanggo Mata Sampeyan Mung

Rahasia Keuangan Pribadi Kanggo Mata Sampeyan Mung

Rahasia Keuangan Pribadi Kanggo Mata Sampeyan Mung

Hot

Thursday, December 28, 2017

Rahasia Keuangan Pribadi Kanggo Mata Sampeyan Mung

December 28, 2017 0

Nalika sampeyan sekolah utawa ing sekolah sing sepisanan, gampang kanggo ngetung dhuwit utawa metu saka pesta. Luwih tanggung jawab luwih kuwat saka kanca-kanca sampeyan; nyimpen dhuwit lan ngatur dhuwit kanthi tepat tinimbang mbuwang kabeh dhuwit kanggo perkara sing ora perlu lan utang.

Nalika dagang ing forex, nggawe gol kanggo sinau babagan tren pasar. Tansah mrihatinake dhewe, iki ngidini sampeyan ngedol dhuwur lan tuku kurang. Aja ngedol manawa pasar dadi entheng. Tujuan sampeyan kudu jelas nalika sampeyan ora numpak tren tartamtu.

Yen sampeyan pengin langsung nambah kahanan financial, mandheg anggone mbayar rega lengkap kanggo apa-apa. Aja aran kaya sampeyan kudu setya marang merek tartamtu, lan konsentrasi kanggo tuku mung nalika sampeyan duwe kupon migunani. Yen sampeyan lagi tuku produk deterjen, saiki sampeyan duwe kupon sing nyimpen dhuwit ing merek sing beda, lunga karo produk liyane.

Tuku daging lan sumber protein liyane kanthi massal. Iki bakal nyedhiyani sampeyan karo biaya lan wektu tabungan. Sanalika sampeyan ora ngrusak apa sing sampeyan tuku, sampeyan bakal tansah nyimpen dhuwit yen sampeyan tuku akeh. Njupuk wektu sawetara wektu lan cook kabeh kumpulan meat lan nggawe jajanan kanggo minggu supaya sampeyan wektu lan dhuwit.

Patience minangka aset terkenal nalika nerangake ngatur dhuwit. Piranti elektronik sing anyar, kayata, bakal mbujuk sawetara wong supaya nggawe tuku langsung. Biaya gadget kasebut cenderung nyelehake kanthi cepet lan nyata, sanadyan. Iku tanpa ngandika yen dhuwit ekstra sing disimpen ing tuku iki bisa luwih pinter diterapake ing panggon liya.

Skor kredit sampeyan bisa ngetokake nalika sampeyan nyoba nambah kredit. Iki ora dadi kesalahanmu dhewe, amarga iku pancen tumrap kabeh wong. Tetep kasedhiya kanggo ngumpulake informasi positif ing laporan kredit sampeyan, lan gol sampeyan bakal mlebu ing jangkah.

Aja mangan kanthi umum lan nyimpen dhuwit akeh. Belanja lan masak ing pawon dhewe bakal mbantu sampeyan, lan uga bakal nyedhiyakake katresnan kanggo nggawe panganan enak kanggo kulawarga.

Simpen dhuwit saka saben cek sampeyan. Yen maksud sampeyan mung nyithak dolar apa wae sing isih ana ing mburi mburi sampeyan, sampeyan bakal ora bakal entek. Yen sampeyan nyedhiyakake dhuwit iki sakcepete, sampeyan ora bakal bisa ngluwihi apa sing ora perlu.

Akun tabungan darurat minangka keuangan pribadi kudu kanggo nglindhungi dhewe saka biaya sing ora dikarepake. Sampeyan bisa nyimpen kanggo tujuan tartamtu sing ana ing pikirane, kayata mbayar utang kertu kredit utawa nyimpen kanggo kuliah.

Yen sampeyan duwe dhuwit siji dolar, gunakake kanthi cara sing nyenengake kanggo nambah penghasilan sampeyan. Investasi dhuwit ing tiket lotre cepet duweni kesempatan cilik kanggo nggawe wong sugih.

Yen sampeyan pengin mbusak utang cepet, fokus dhisik ing kertu kredit kanthi tingkat kapentingan dhuwur. Sanadyan mbayar padha-padha muni luwih apik, biaya kapentingan sing dhuwur bakal nyegah supaya sampeyan ora mbayar. Strategi jangka panjang penting, lan sampeyan pengin ngreksa akun kapentingan sing kurang kanggo panggunaan mangsa ngarep.

Ngindhari biaya kanthi nggunakake ATM ATM dhewe. Institusi finansial kaya bank-bank kerep ngisi biaya transaksi dhuwur nalika wong nggunakake ATM liyane, lan biaya kasebut bisa larang banget.

Proteksi overdraft minangka alat sing penting kanggo sampeyan yen sampeyan isih ana ing pinggir keseimbangan nol. Senajan sampeyan kudu mbayar tambahan ekstra saben sasi, biaya kanggo overdrafting bisa nganti $ 20.

Gunakake kalender tembok kanggo nglacak pembayaran saben wulan, lan nulis kabeh tanggal tagihan. Kanthi mengkono, sampeyan bakal nggawe pembayaran pas wektune ing kabeh, sanajan laporan kertas pungkasan utawa ora teka ing layang. Iki luwih gampang nalika sampeyan nganggep anggaran lan sampeyan bakal ngurangi biaya pungkasan.

Aja nyoba kanggo nyimpen dhuwit kanthi njaga pangopènan sing perlu. Nyegah masalah gedhe ing salajengipun baris kasebut njupuk saka ngurus barang sing wis ana. Beban cilik sing digandhengake kanggo njaga omah utawa mobil sampeyan minimal nalika dibandhingake karo apa sing bakal mbutuhake biaya kanggo ndandani babagan apa wae.

Sampeyan kudu ngliwati portofolio saben taun. Iki bisa mbantu nggawe investasi sampeyan kanthi tujuan resiko lan toleransi. Uga sampeyan bisa nemokake investasi sampeyan.

Nyiyapake pangan ing pawon dhewe, tinimbang mangan ing restoran, bisa nyedhaki dalan sing luwih apik kanggo nindakake finansial pribadi lan mbantu sampeyan nyelehake akeh dhuwit. Sampeyan kudu bisa mangan péso apik kanggo papat kanggo watara telung puluh dolar. A pizza lan loro soda liter luwih larang tinimbang saiki.

Invest ing entitas manca. Dana non-mbukak minangka cara sing apik kanggo tuku investasi manca tanpa akeh komplikasi sing bisa teka saka investigasi saham manca.

Kelet menyang budget lan sampeyan bakal ing kahanan financial sing luwih apik. Anggaran nyedhiyakake belanja disiplin lan menehi idea babagan dhuwit sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake pendekatan pena lan kertas lawas, utawa nemokake paket perangkat lunak finansial. Iku uga cara sing apik kanggo ngawasi mbuwang lan tetep dikendhaleni.

Yen sampeyan mikir babagan relokasi kanggo njupuk proyek anyar, nimbang biaya urip ing wilayah nalika ngevaluasi penawaran gaji. Coba biaya sing ana gegayutan karo omah, tagihan, sarana lan biaya umum sing beda.

Coba biaya sampeyan adhedhasar jinis tartamtu. Misahake biaya saben wulan sing padha lan sing ganti. Kanthi mengkono, anggaran sampeyan bakal luwih gampang dienggo. Ngarahake ing biaya sing perlu bakal nggawe target budget penganggaran liyane.

Tansah utang saka ngalahake sampeyan kanthi ngadhekake anggaran rumah tangga sing nganthi penghasilan lan apa sing kudu dibayar saben sasi. Gunakake tips sing disedhiyakake ing kene, supaya sampeyan bisa nyegah panggilan telpon lan tetep ing ireng.
Read More